Some Thoughts

In the name of Allah, the most compassionate and the most merciful..


Well, just want to write something out. At the first place, ingat nak buat blog ni just to share my writings to all. So, as long xde pape yg menarik untuk distory-morykan, just leave it as it be. But somehow, there are lots of things to be shared. Not only my 'dont-know-when-to-finish' story, but anything interestings in this world.. (too many i guess).


I see trees of green, red roses too
I see them bloom for me and you
And I think to myself what a wonderful world.


I see skies of blue and clouds of white
The bright blessed day, the dark sacred night
And I think to myself what a wonderful world.


The colors of the rainbow so pretty in the sky
Are also on the faces of people going by
I see friends shaking hands saying how do you do
They're really saying I love you.


I hear babies crying, I watch them grow
They'll learn much more than I'll never know
And I think to myself what a wonderful world
Yes I think to myself what a wonderful world.


See? Everything is a bless. Even for anything that we hate. Cuba singkap maksud from every creations yang Allah dah ciptakan kat atas muka bumi ni. From the tiniest things sampailah ke yang sebesar-besar alam. Only then  you would realise that nothing should come out from your mouth except Subhanallah.


For me myself, there were so much things that happened in my life showed me the Greatness of Allah. As I would say, I'm not a type of person who would spend a real time on my desk to study. Dari dulu lagi. I'm  really impress with those who can do that and wonder HOW until NOW. That's the first thing that proved to me that Allah is really Great for making hamba-hambanya in so much different ways. We are compatible with someone else. Everythings has it own match. Proton-electron, homologous chromosomes, enzymes-substrates..and finally orang yang pemalas dengan orang yang rajin. What a miracle! Thanx so much to all my friends yang tersangatlah baik hatinya untuk mendorong member korang yang x rajin menghadap buku ni till I am what and where I am now. Thank you Allah. I would never have that without Your bless and mercy.


Being in Bumi Anbiya' has thought me lots of things.


وَهُوَ الَّذِي مَدَّ الأَرْضَ وَجَعَلَ فِيهَا رَوَاسِيَ وَأَنْهَاراً وَمِن كُلِّ الثَّمَرَاتِ جَعَلَ فِيهَا زَوْجَيْنِ اثْنَيْنِ يُغْشِي اللَّيْل النَّهَارَ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ 
Dan Dia-lah Tuhan yang membentangkan bumi dan menjadikan gunung-gunung dan sungai-sungai padanya. Dan menjadikan padanya semua buah-buahan berpasang-pasangan, Allah menutupkan malam kepada siang.Sesungguhnya pada yang demikian itu terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah) bagi kaum yang memikirkan. Yang dimaksud "berpasang-pasangan", ialah jantan dan betina, pahit dan manis, putih dan hitam, besar kecil dan sebagainya.

(Chapter Ar-Ra'd: Verse 3)


Compare to Malaysia, here is much much more different. There are many things to be learnt and obviously, I have to adapt with all these. Looking back to my past, I hadn't think what is the consequences of everything that I'd faced. Especially when my parents sent me away (for school) from home sweet home, I wasn't thinking about what benefits I would get. But now at this moment, I think I'm the one who SHOULD BE GRATEFUL for every single things that He had gave to me. Banyak sungguh nikmat yang telah dikecapi sama ada sedar ataupun x. The most important thing, free je pun. Tak kena bayar walau RM 0.01 mahupun JD0.01. Thank you Allah.


Life must continue. So pray for me, for getting something that I'm really looking forward to have; ilmu dunia dan akhirat and for getting something that I MUST have; Allah's bless in every steps in my life...


لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْساً إِلاَّ وُسْعَهَا لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ رَبَّنَا لاَ تُؤَاخِذْنَا إِن نَّسِينَا أَوْ أَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَلاَ تَحْمِلْ عَلَيْنَا إِصْراً كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِنَا رَبَّنَا وَلاَ تُحَمِّلْنَا مَا لاَ طَاقَةَ لَنَا بِهِ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا أَنتَ مَوْلاَنَا فَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ
Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Ia mendapat pahala (dari kebajikan) yang diusahakannya dan ia mendapat siksa (dari kejahatan) yang dikerjakannya. (Mereka berdo'a): "Ya Tuhan kami, janganlahEngkau hukum kami jika kami lupa atau kami tersalah. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau bebankan kepada kami beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang sebelum kami. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tak sanggup kami memikulnya. Beri ma'aflah kami; ampunilah kami; dan rahmatilah kami. Engkaulah Penolong kami, maka tolonglah kami terhadap kaum yang kafir. "

(Chapter Al-Baqarah: Verse 286)


 to be continued...

1 suapan:

sabrina said...

insyaAllah rip...u will become a doc 6years from now.;gud luck rip...jge dri bek2 kat jordan tuh..kene pandai beza mane baik + mane buruk...simpan duit nak balik mesia nnti...

Back to Top