3

Kekaguman.

In the name of Allah, The Most Compassionate and The Most Merciful...


Salam u'all! 
Fuh. Lama betul tak menulih.
Bizi. Bizi. Bizi.
Tu jelah alasannya.
Ingatkan balik Mesia hari tu boleh la lepak-lepak tepi laut, minum air oren dengan payung comel tepi gelas+straw pusing-pusing (aww),
Tak tinggal hirup udara segar (fiuuu~ bunyi angin),
Sambil perah otak depan lappy fikir nak tulih apa kat blog ni.

Tapi hakikatnya...
(Korang bayangkan gambaran segala yang diatas pecah seiring dengan sound effectnya sekali.) 
Dah ke?
(Okeh. Sekarang ganti dengan gambaran orang pakai baju raya lawa-lawa sambil membasuh pinggan di dapur.)
Menarik sungguh. Anak sapa lah tu. Keh3.

Okehla. Kali ni just nak tulih tentang beberapa orang yang sangat dikagumi sepanjang hidup kat atas muka bumi ni. 
Tapi ni bukan rangking tau.

1. Orang yang boleh guna otak kiri secara efektif. Atau dengan kata lain, orang yang terer math tahap mamee monster. 

2. Orang yang boleh stay up memalam buta tak kira la sama ada untuk study/tengok bola.

3. Orang yang boleh tahan lapar sebab takut weightgain.

4. Orang yang cipta apa-apa program la kat komputer ni. 

5. Orang yang rajin update blog (kadang-kadang sejam lepas tu pun ada post baru).

6. Orang yang rajin study awal-awal last minute tak main.

7. Orang yang bila lapar malam-malam sanggup bangun nak masak.

8. Orang yang bila drive kat selekoh/simpang yang sempit, sipi-sipi lagi nak langgar kereta berhampiran tapi tak langgar.

Dah-dah la 8 orang je.
Kalau agak-agak korang ada termasuk kat mana-mana kategori, tahniah la diucapkan.
Sebabnya orang yang tulih ni satu pun tak boleh masuk. Hampeh. 
Satu je nak cakap. Masya Allah.
Hebat Allah cipta manusia kan?

Okehla korang. Encik Pharma dengan Encik Gen dah panggil la.
Ni tulih buat lepas rindu je ni.
Kan tumpang teduh kan?
Doakan yang terbaik untuk kita ye!
Babai. Salam semua~

3 suapan:

farhan said...

kalau tahan lapa sebb tanak lari buudjet?
:D

Raihana Nazri said...

itu lagi respek. sbb aku tak mampu nak wat gitu..

the remedy said...

ntah ek. tp ak rasa nafsu lapar mmg susah. tu jek.

Back to Top