Benda Baik.

In the name of Allah, The Most Compassionate and The Most Merciful...


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.
Alhamdulillah for every single things. 
Again, every single things.

"If you haven't any charity in your heart, you have the worst kind of heart trouble."  
~Bob Hope~

Doing some good deeds with a bunch of warm people is indeed the 'bestest' moment ever.
Korang pernah join kerja-kerja sukarela?
Untuk korang yang jawapannya (selalu), memang respect habis la kat korang.
*Because that is not my answer. Huu~*
Memang penat buat kerja-kerja macam tu. Tak tipu punya.
Tapi bila kita tengok orang yang bekerja dengan kita enjoy.
Orang sekeliling kita pun happy.
Penat, pening, busuk pun tak rasa apa dah. Kan?

Baru-baru ni rasa macam selalu je tengok video orang eksiden la, orang mati la.
Kenapa kalau ada eksiden-eksiden gitu, people tend to make videos eh?
Paling tak larat diorang boleh tahan rakam darah sini, tercabut situ, daripada tolong orang yang nazak-kalau-kau-tak-tolong-aku-memang-aku-mati-la-kat-sini.
Mana perikemanusiaan kita? 

Ok, maybe ada orang kata semua tu sebagai pengajaran.
Jangan bawak kereta laju-laju, kalau eksiden jadi macam ni.
Rasanya tak perlu buat tu semua.
Korang suka kalau korang mati ada orang rakam-rakam? Nauzubillah.

Rasanya semua orang pun tau tentang bencana yang melanda Jepun kan?
May Allah ease them and protect us.
Tak pernah rasanya tengok manusia yang sesabar orang Jepun. Masya Allah.
Quote from Twitter seseorang:

"I even heard that the “yakuza” (gangsters, organized crime groups) are helping to direct traffic in the Tohoku region!"

Serius cool. Siapa kata Ultraman diorang lari daripada Tsunami?
Sedangkan semangat Ultraman tu memang dah ada dalam diri diorang.
See through okeh?

Sampai sini dulu. Looking forward for the next charity event. :)
Take care guys. Keyboard-off.
Wassalam.

1 suapan:

faiq zaini said...

sinchan pon ad dlm hati diorg??
hehe

suspek la yakuza.

Back to Top