Siapa Lagi Best?

In the name of Allah, The Most Compassionate and The Most Merciful.


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.
Alhamdulillah, thank you Allah.
Allahumma solli ala Muhammad.

"We live among its people now, hiding in plain sight, but watching over them in secret, waiting...protecting."

Meh kita bukak entry kali ni dengan satu soalan.
Korang pernah nangis sebab tengok movie?
Mesti pernah, ye dak?
Lagi-lagi yang tengok cerita Korea ke, Hindustan ke...
Paling-paling macho pun mesti bergenang kan?

Kalau tanya tukang tulih ni, memang sah-sah la.
Tengok cerita Transformers: ROTF pun nangis.
Sedih woo masa babak Optimus Prime mati tu.
Lama jugak ambik masa nak terima hakikat kematian dia. 
Menyayat hati sungguh.

Yelah, sekian lama berkasih sayang dengan dia.
Daripada kecik beb. Daripada versi kartun.
Sekarang ni bila dah jadi 3D, kena bunuh pulak.
Siapa tak sedih kan?

Ada la jugak member-member yang pujuk.
Suruh beralih arah dekat Bumblebee.
Ok, dia memang comel.
Tapi kurang gagah la. Macho apatah lagi.
Mana sama dengan Optimus!
Nasib baik last-last dia muncul balik.
Serius bahagia masa tu.

Haha. Cenggitu sekali minat Transformers.
Tapi memang betul pun.
Dulu punyalah penat fikir dengan adik nak lekat sticker Autobots ke Decepticons kat kereta mak.
Dengan harapan dia boleh transform la.
Boleh tayang kat member-member sekolah. Fuhhh.

Giler cool la kalau ada guardian macam Optimus Prime tu kan?
Tapi jangan lupa.
Kita MEMANG ada GUARDIAN yang lebih ALMIGHTY daripada dia.
It all depends on how much we rely on HIM. :)
So, siapa yang lagi best? Sam Witwicky ke kita? Hehe.

Ni ada hadiah special untuk korang:

Transformers: Dark of The Moon-01072011

Hensem tak Autobots??? Hehe.
Lupa nak habaq. Quote kat atas tu OP punya.
Okeh, till next entry.
Wassalam. :)

1 suapan:

-hazen said...

cerita pertama yang gua tengok aku tengok dekat wayang.

tiga kali beb.

superb

Back to Top