Doa

In the name of Allah, The Most Compassionate and The Most Merciful.


Assalamualaikum.
Alhamdulillah, thank you Allah.
Allahumma solli 'ala Muhammad.

Hai readers yang best sekalian.
How's life? How's iman?
Insya Allah okeh-okeh je kan.
Recently ada satu ujian yang menguji kesabaran aku.
But now alhamdulillah, everything's under control.
Dan aku boleh tersenyum kembali. :)

Korang pernah dengar tak orang cakap kalau kita doa kat certain-certain tempat, then in a blink of an eye, it happens?
Korang percaya?
Ke macam mustahil?
Korang pernah rasa tak pengalaman macam tu?
*Berapa banyak soalan daaa.*

Aku selalu dengar cerita-cerita macam tu daripada pakcik-makcik yang dah sampai ke tanah suci Makkah.
Sampai la aku tercampak kat Bumi Anbiya' ni.
Then, aku dapat rasa pengalaman tu sendiri.
Pengalaman yang tak dapat kat tempat lain.
Banyak kali jugak la sebenarnya.

Ada sekali tu aku nak cepat.
Tahan-tahan teksi satu pun tak sudi.
*Apsal aku suka cerita pasal teksi ek?*
Lepas tu aku terus doa dalam hati. 
Full version punya doa beb. 
Siap dengan ciri-ciri pemandu lagi.

Tiba-tiba, daripada sebuah lorong yang aku tak rasa pun ada kereta nak keluar dari situ, muncul la sebiji teksi.
Subhanallah, memang dapat la semua yang aku minta dalam doa tu.
Sejak tu, aku takut terlintas apa-apa yang awful dalam hati aku sebab takut jadi doa.
Kalau benda-benda baik tu takde hal la kan.

So nak share satu ayat Quran,

"Dia lah yang memasukkan waktu malam ke dalam waktu siang, dan memasukkan waktu siang ke dalam waktu malam (silih berganti); dan Dia lah yang Maha Mengetahui akan segala (isi hati) yang terkandung di dalam dada."
(Al-Hadid:6)

See that? Allah knows everything.
Jom kita sama-sama banyakkan doa okeh?
Believe me, He's listening.
Sampai sini dulu la ye korang?
Keyboard-off. Babai. Salam~

1 suapan:

rainyscream said...

jom sama-sama banyakkan doa yg baik2..hee :D

Back to Top