5

Walking On Sunshine.

In the name of Allah, The Most Compassionate and The Most Merciful.


Assalamualaikum.
Alhamdulillah, thank you Allah.
Praise to be upon Rasulullah.

Hai readers + visitors sekalian.
  Hopefully semua sihat-badan-sihat-iman ye. Insya Allah.
Okeh, now let's get back to business.
Kali ni aku nak share pasal berjalan kaki ke sekolah.
Korang suka jalan kaki?

Kitorang suka!

Kalau korang tanya aku, jawapan aku memang aku suka.
Kalau pergi jamiah (universiti), aku akan turun kat main gate and jalan sampai lecture hall instead of naik bas.
Kalau time winter, malam, kena pulak time hujan renyai-renyai, memang favourite aku keluar jalan-jalan waktu tu.
Fuhhh, feeling beb wa cakap lu.
*Masak kalau mak tau. Sorry mak. Sekali je kakngah buat.*

Ada jugak la orang kata,
"Kau suka jalan kaki mesti sebab nak jaga badan kan?"
Memang betul.
Orang perempuan memang la particular bab-bab macam tu.
Mengaku je la kan.

Tapi tu bukan la main intention aku.
Aku suka jalan kaki sebab dengan berjalan kaki, anda boleh mengurangkan tahap kolestrol dalam badan dan juga tekanan darah.
*Kan dah skema ayat aku.*

Aku ni dah la ada hypertension family history, makan pulak main telan je.
Takkan la bila arteri dah tersumbat nanti baru nak jalan kaki ye dak?


Besides, jalan kaki ni boleh elakkan kita daripada macam-macam jenis kanser.
Sakit-sakit sendi bila dah tua nanti pun insya Allah takde.
Sebab awal-awal lagi kita dah train badan kita jadi strong and fit kan?
*You can also trim your waistline. hikhikhik.*
Lagipun jalan kaki ni mendekatkan lagi kita dengan alam semesta.
Sekaligus la dengan yang Maha Pencipta. :)


So, last words, yeah, I love to walk.
That's why I don't wear heels. ;)
Sampai sini dulu. Keyboard-off. 
Selamat jalan kaki semua!


MyEm0.Com

5 suapan:

PeJuAnG CinTa said...

berjalan kaki seperti sedang mnuruni bukit boleh mencerdaskan minda =)

RazFiRa said...

cis.. lame dah x jalan kaki... asek naek kete je.. lemak pon dah banyak.. wuwuwu

rainyscream said...

time belajar dulu setiap hari berjalan. dengan payungnya. ahahaha

tepianmuara said...

'Kalau time winter, malam, kena pulak time hujan renyai-renyai, memang favourite aku keluar jalan-jalan waktu tu.'


sama.

tapi, tetap paling bes, pagi, dan hujan lebat.

riff rahim said...

PC: berjalan kaki seperti menuruni bukit ke berjalan kaki menuruni bukit? konpius. :P

kaklong: kena beli treadmill la kalo gitu.

rainys: rainys dan payung tak boleh dipisahkan.

TM: fobia jumpa flasher ketika hujan lebat. ahaha

Back to Top