3

Adiwiraku!

Dengan nama Allah, Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

Alhamdulillah, terima kasih Allah.
Terima kasih sebab Allah kurniakan mereka kepada saya.

Dalam hidup saya ada 2 orang superheroes.
Ini real punya maah...
Bukan adik2 sepupu saya yang berangan jadi Ben 10, Kamen Rider ataupun Supersaiya tu...
Tu pun superheroes la jugak.
*Layann~*
Tapi taknak la cerita pasal diorang.
Nak cerita pasal diorang 'transform' je dah panjang. Tu yg malas tu.

Okeh. Meh kenal sikit dengan superhero-superhero saya ni.
 My first favourite superhero is 'Wonder Mummy'.
Beliau ni tangkas, cekap dan efisyen.
Datang la raksasa lipas mutan ke, anai-anai tak sekolah ke,
Semua beliau boleh lawan. Hebat kan?
Selain tu, beliau jugak terer menjahit baju kurung tradisional dan memasak ikan patin masak lemak tempoyak.
Bab ni dah tau dah Wonder Woman dengan She-Girl memang dah kalah awal2.
Wonder Pets apatah lagi.


Dulu pernah jugak la rasa Hikmat Libasan Terpedih Wonder Mummy ni.
Hikmat Bebelan Keramat tak payah cerita la.
Tapi padan la dengan muka sendiri.
Siapa suruh carik pasal kan?
But I know, without those things she did to me, I'm not the one I am now.
Tengkiu Wonder Mummy!


The second one is my 'Super Daddy Cool'.
Kelebihan beliau: Ke-cool-an yg memikat hati.
Plus terer membaiki paip dan segala kerja yg berkaitan dengan electric circuit.
Kemahiran memandu kereta yang sangat mengagumkan.
*Menyeramkan sebenarnya. Laju ya amat*
Amat kreatif dalam kerja tukang-menukang.
Tapi kerja kursus kemahiran hidup tak pernah la beliau buatkan.


Super Daddy Cool is always there when I need him.
He always grants my wishes as long as he can.
Tapi saya tak pernah la mintak benda yang mengarut2.
Sebab saya respect dia.
The coolest man I've ever seen in the whole world.
Nope, the whole universe.
Batman ke, Thundercats ke, dan sebagainya pun sah-sah tak boleh lawan punyalah.


I bet readers semua pun mesti ada superheroes masing2 kan?
So, selagi diorang ada, appreciate diorang sebaik2nya.
They did what's best for us.
It's the world of give and take.
So, kita kenalah memberi jugak kan?


Sampai sini dulu. Key-board off. Nak pergi tenung gambar superheroes lama2.
Baru semangat nak jawab paper Organic Chem lepas ni. Hehe.
Bye readers. Salam.

3 suapan:

tepianmuara said...

yup.yup.yup.

=)

W M Najib said...

serius kau buat aku gelak.

the remedy said...

WMN: ak pun mmg serius nak buat ko gelak. haha.

Back to Top